We zijn allemaal onderdeel van een systeem. Sterker nog, tegelijkertijd zijn we onderdeel van meerdere systemen; de belangrijkste is ons familiesysteem, maar ook je vriendenkring, sportvereniging, je werk, schoolklas zijn ook systemen.

Onze familie en onze voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen. Vanuit onze opvoeding nemen we mee wat ‘normaal’, gebruikelijk of gewoon is in een gezin of familie. Je bent je er zelf vaak niet bewust van, maar die denk- en gedragspatronen hebben veel invloed op je relaties en zelfbeeld. Het kan je structureel in de weg zitten zonder dat je snapt waarom.

Het kunnen ogenschijnlijk onschuldige dingen zijn, zoals een overbezorgde ouder waardoor je je vaak onzeker voelt, slaapproblemen, niet lekker in je vel zitten, een kind die brutaal wordt of driftbuien heeft. Of juist grotere trauma’s, zoals geweldpleging, misbruik, verlies of scheiding die je weg hebt gestopt om jezelf te beschermen. Of heb je het idee dat je niet gezien of gehoord wordt? Ervaar je spanningen binnen relaties? Vraag je je af hoe je je beter op kunt stellen naar je collega of werkgever?

(Familie)-opstellingen geven je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in situaties en vaste patronen die zich binnen een systeem afspelen. Ik werk met een tafelopstelling waarbij we met poppetjes en icoontjes aan de slag gaan. Na jouw hulpvraag zetten we het systeem neer zodat zichtbaar wordt welke blokkades, problemen en verstrikkingen er spelen. We kijken naar de ‘oplossingen’ en zetten deze in werking.

Je mag vooral zelf ervaren wat de juiste plek is voor jezelf. Wanneer jij jezelf op de juiste plek zet in een systeem, zal je merken dat het hele systeem mee verandert en er meer rust komt in het systeem.  Je gaat voelen dat je meer in je kracht kan gaan staan en je gaat meer rust en harmonie ervaren en leert zonder oordeel kijken. Doordat je een andere kijk op de situatie ervaart, zie je mogelijkheden en kansen en wordt het opeens duidelijk hoe je beter met individuele en familiale problemen om kunt gaan.

Prijs consult (familie)opstellingen € 85,00

Plan een afspraak

Je kunt het formulier gebruiken om direct een afspraak aan te vragen.

Maak een afspraak