Herken je dat je je niet elke dag van de maand hetzelfde voelt? De ene week slaat de vermoeidheid snel toe, waarbij de je in de andere week volop energie hebt en minder slaap nodig hebt. Dat komt door de vrouwelijke cyclus. We denken dat we in onze samenleving altijd maar op hetzelfde tempo door moeten presteren, zowel thuis, in het gezin en op het werk. Van nature werkt dit niet zo, want de vrouwelijke cyclus is meer dan een week per maand menstrueren. De vrouwelijke cyclus bestaat uit vier fases, met alle vier een andere functie, een ander gevoel en een ander energielevel. Door deze cyclus te gaan herkennen en mee te nemen in je eigen cyclus, ga je ervaren dat je niet elke dag hetzelfde kan en hoeft te presteren als de dag ervoor.

Hormonen

Hormonen zijn stofjes in ons lichaam die allerlei lichaamsprocessen en -functies regelen. Zo hebben hormonen onder meer invloed op je stofwisseling en eetlust, hartslag, slaapcyclus, stemming en stressniveau, lichaamstemperatuur, celgroei, voortplanting enzovoort.  Vandaar dat hormoonbalans zo belangrijk is. Veel oorzaken van klachten hebben ook te maken met stress. We staan constant aan. Stress kan ontstaan door bepaalde gebeurtenissen in je leven, maar kan ook ontstaan door bijvoorbeeld voeding, straling, door licht en door te weinig slaap. Onverwerkte trauma’s en emoties blijven op celniveau zitten, wat dan voor blokkades kan zorgen.

Klachten waarin onbalans in hormonen een grote rol spelen zijn o.a.: uitblijvende menstruatie, onregelmatige menstruatie, vervroegde overgang, uitblijvende zwangerschapswens, laag libido, haaruitval, opgeblazen buik, vermoeidheid, autisme, AD(H)D, obesitas, allergieën, parkinson, diabetes.

Wat het lichaam wil is balans. Vanuit de NEI-methode kunnen we testen vanuit welke van de 6 onderdelen je hormonen uit balans zijn gehaald. Is dat suiker – seksualiteit/vruchtbaarheid – stress – schildklier – slaap – zon?

Ook kijken we naar welke fase er uit balans is. Kan je meebewegen met je cyclus? Stroomt het goed door of probeer je in een bepaalde fase te blijven hangen?

Investering NEI – consult € 85,00

Plan een afspraak

Je kunt het formulier gebruiken om direct een afspraak aan te vragen.

Maak een afspraak