Prijs 120 capsules Vitamine D €19,95

Vitamine D is een van de weinige vitamines die je lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van zonlicht. Daarnaast zit vitamine D in de voeding. Vitamine D heeft veel verschillende functies. Het is daardoor belangrijk voor je algehele gezondheid. Zo is vitamine D van belang voor het behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast is vitamine D van belang voor de spierfunctie. Het helpt je spieren soepel en sterk te houden en is daardoor mogelijk van invloed op je sportprestaties. Tenslotte zorgt vitamine D mede voor een goede weerstand.

Als je weinig buitenkomt, een getinte huid hebt of huid bedekkende kleding draagt heb je het hele jaar door extra vitamine D nodig. Daarnaast hebben ook vrouwen vanaf 50 en mannen vanaf 70 jaar iedere dag extra vitamine D nodig. De Gezondheidsraad beveelt voor iedereen boven de 70 jaar 20 microgram extra vitamine D aan.
Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. Vitamine D helpt om de risico’s van vallen te verminderen, in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20 microgram vitamine D (uit alle bronnen).

Innerwave Vitamine D 3000 Forte:

 • Is een hooggedoseerd preparaat
 • Voor het behoud van sterke botten en tanden
 • Verhoogt de opname van calcium in de botten
 • Is goed voor de werking van spieren
 • Helpt het immuunsysteem
 • Heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces.

Ook van belang:

 • 1500% van de Referentie Inname per capsule
 • Bevat de actieve vorm van vitamine D(3)
 • In een basis van olijfolie, waardoor het beter opneembaar is
 • De kleine, makkelijk slikbare capsule garandeert een nauwkeurige dosering
 • Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar

Aanvullende informatie

Er bestaan 2 vormen van vitamine D: D2 (ergocaIciferol) en D3 (cholecalciferol). Vitamine D3 is beter opneembaar dan D2. Wij gebruiken dan ook uitsluitend vitamine D3 in onze supplementen. Omdat de vitamine D3 is opgelost in een basis van virgin olijfolie verloopt de opname in de darm nog beter. Vitamine D 3000 Forte bevat 3000 IE (Internationale Eenheden) of 75 mcg per capsule. Dit is de maximale dosering vitamine D die is toegestaan. Eén dagdosering voorziet het lichaam van 1500% RI (Referentie Inname) vitamine D.

Samenstelling per dagdosering van 1 capsule: %RI*

Vitamine D3 (cholecalciferol) 75 mcg 1500%
*RI = Referentie-inname

Ingrediënten: Vulstof (virgin olijfolie), vitamines, capsule (gelatine (rund), glycerine, water).
Gebruik: 1 capsule per dag, tijdens de maaltijd innemen. Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.
Raadpleeg een arts in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik alvorens dit product te gebruiken. Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. Bij kamertemperatuur en droog bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Voedingssupplement. Categorie: vitaminen